Asri al-Baker (asrialbaker) instagram photos and videos

Asri al-Baker
Asri al-Baker

Just Do It!

Asri al-Baker all instagram publications

  • followers count: 331
  • followers rank: 0
  • likes count: 662
  • like rank: 0

Most popular images

Hype medias

๐Ÿ˜

1. Kufi Basmalah full square yang disusun dengan disiplin kufi FoKS yang tinggi. 2. Insya Allah semoga ia menjadi satu bimbingan kepada mereka yang ingin mempelajari teknik menghasilkan kufi dengan kaedah yang berdisiplin dan tidak mencacatkan sifat huruf Hijaiyyah. 3. Jika anda ingin menempah karya-karya kufi boleh terus Whatsapp http://www.bit.ly/wasap-me-now. 4. Juga jika anda ingin mengadakan bengkel, ceramah, dan kelas bimbingan kufi, boleh Whatsapp. 5. Jika anda memplagiat karya Basmalah ini dan membuat untung dengannya, itu urusan anda dengan Allah. Saya kongsikan untuk tujuan pembelajaran. ๐Ÿ˜ *** Jangan lupa subscribe di Youtube channel gaiiiissss! https://www.youtube.com/user/theasrialbaker #kufi #kufimurabba #kufifoks #foksinternationale #foksindonesia #foksmalaysia #khatkufimalaysia #khatkufi #senikhat #satuharisatukufi #squarekufic #disiplin #khatkufimurabba #khatkufimoden #pengkufi #foks

1. Mewarnakan setiap huruf dalam kufi Basmalah full square yang disusun dengan disiplin kufi FoKS yang tinggi. 2. Insya Allah semoga ia menjadi satu bimbingan kepada mereka yang ingin mempelajari teknik menghasilkan kufi dengan kaedah yang berdisiplin dan tidak mencacatkan sifat huruf Hijaiyyah. 3. Jika anda ingin menempah karya-karya kufi boleh terus Whatsapp : http://www.bit.ly/wasap-me-now. 4. Juga jika anda ingin mengadakan bengkel, ceramah, dan kelas bimbingan kufi, boleh Whatsapp. 5. Jika anda memplagiat karya Basmalah ini dan membuat untung dengannya, itu urusan anda dengan Allah. Saya kongsikan untuk tujuan pembelajaran. Whatsapp http://www.bit.ly/wasap-me-now ๐Ÿ˜ *** Jangan lupa subscribe my youtube channel gaiiiisssss... https://www.youtube.com/user/theasrialbaker Ada banyak lagi video berkenaan kufi FoKS yang akan dikongsikan disini. #kufi #kufimurabba #kufifoks #foksinternationale #foksindonesia #foksmalaysia #khatkufimalaysia #khatkufi #senikhat #satuharisatukufi #squarekufic #disiplin #khatkufimurabba #khatkufimoden #pengkufi #foks

Berdengung woooo... ๐Ÿคฃ

Tak salah nak berkarya. Tak salah nak berkufi. Tak salah nak jual pun. Dan aku tak kisah pun kalau ada yang buat untung dengan karya kufi diorang. Tapi jika sampai mengubah ayat al-Quran. Nak kira macam mana tu? Kita bukan main marah jika ada orang bangsa & agama lain ambik ayat quran dan diletak di tempat yang tidak sepatutnya. Tapi, pengkarya-pengkarya kita sendiri, menghasilkan produk-produk yang mengubah ayat-ayat al-Quran, jual produk tu, ada pembeli lagi. Macam mana? Takkan la pengkarya dan penjual tak perasan bahawa perkataan itu bukan ู…ู„ูƒ? Takkan tak pernah langsung baca surah al-Fatihah? Tak kan tak check langsung? Kepada designer, kufier, penjual, dan seluruh rakyat Malaysia. Kalau nak belajar khat kufi Murabba' dengan penuh disiplin, aku boleh bagi percuma laaaa... Pastu kalau korang nak buat untung pun, itu rejeki korang. Bukan dengan menghasilkan karya cacamarba macam ni... #apjk #khatkufi #khatkufimalaysia #senikhat #kufimurabba #disiplin #perjuangan #squarekufic #kufimalaysia #khatkufimurah #khatkufimurabba #khatkufimoden

thought for today... #wisdom

Rasulullah SAW bersabda: Laknat Allah ke atas orang Yahudi dan al-Nasrani yang mana mereka menjadikan kubur para nabi mereka sebagai masjid.โ€ย [Riwayat al-Bukhari (4443)] Antara hadith yang terakhir diucapkan oleh baginda sebelum wafat. Inginkan design kufi berkualiti tinggi? Penuh disiplin dan mengikut standard antarabangsa. Whatsapp 011.1005.7095 Untuk Tempahan. #kufimurabba #kufimurobba #satuharisatukufi #squarekufic #kufifoks #foksinternationale #foksindonesia #foksmalaysia #kufimalaysia #khatkufi #khatkufimalaysia #kufiberkualiti #kufiberdisiplin *Ralat. Saya padam kufi terdahulu atas kesalahan ejaan pada square dan freeflow. Ini versi yang telah diperbetulkan. Terima kasih kepada Kang Yasin.

Rasulullah SAW bersabda: Laknat Allah ke atas orang Yahudi dan al-Nasrani yang mana mereka menjadikan kubur para nabi mereka sebagai masjid.โ€ย [Riwayat al-Bukhari (4443)] Antara hadith yang terakhir diucapkan oleh baginda sebelum wafat. Inginkan design kufi berkualiti tinggi? Penuh disiplin dan mengikut standard antarabangsa. Whatsapp 011.1005.7095 Untuk Tempahan. #kufimurabba #kufimurobba #satuharisatukufi #squarekufic #kufifoks #foksinternationale #foksindonesia #foksmalaysia #kufimalaysia #khatkufi #khatkufimalaysia #kufiberkualiti #kufiberdisiplin

Semoga Allah menerima puasa dan amalan kami dan juga puasa & amalan kamu. Eidul Fitri 1 Syawal 1441 / 5 Jun 2019

Dari Abu Hurairah, bahwa Rasulullah sallallahu โ€˜alaihi wa sallam bersabda, ู…ูŽู†ู’ ูƒูŽุงู†ูŽ ูŠูุคู’ู…ูู†ู ุจูุงู„ู„ู‘ูŽู‡ู ูˆูŽุงู„ู’ูŠูŽูˆู’ู…ู ุงู’ู„ุขุฎูุฑู ููŽู„ูŠูŽู‚ูู„ู’ ุฎูŽูŠู’ุฑู‹ุง ุฃูŽูˆู’ ู„ููŠูŽุตู’ู…ูุช โ€œBarang siapa yang beriman kepada Allah dan Hari Akhirat maka hendaklah dia berkata baik atau hendaklah dia diam.โ€ (Muttafaq โ€˜alaih: Al-Bukhari, no. 6018; Muslim, no.47) #satuharisatukufi #squarekufic #kufifoks #foksinternationale #foksindonesia #foksmalaysia #kufimurabba #kufimurobba #sunnah

Terdapat sebuah hadis sahih tentang doa berbuka puasa, yang diriwayatkan dari Rasulullah sallallahu โ€˜alaihi wa sallam, ุฐูŽู‡ูŽุจูŽ ุงู„ุธู‘ูŽู…ูŽุฃูุŒ ูˆุงุจู’ุชูŽู„ู‘ูŽุชู ุงู„ู’ุนูุฑููˆู‚ูุŒ ูˆุซูŽุจูŽุชูŽ ุงู’ู„ุฃูŽุฌู’ุฑู ุฅูู†ู’ ุดูŽุงุกูŽุงู„ู„ู‡ู [Telah hilanglah dahaga, telah basahlah kerongkong, dan semoga ada pahala yang ditetapkan, jika Allah menghendaki] (Hadis sahih, Riwayat Abu Daud [2/306, no. 2357] dan selainnya; lihat Shahih al-Jamiโ€™: 4/209, no. 4678) [7] Periwayat hadis adalah Abdullah bin Umar radhiyallahu โ€˜anhuma. #kufimurabba #kufimurobba #satuharisatukufi #kufi #art #kufimoden #sunnah #foksinternationale #foksindonesia #foksmalaysia #kufifoks

No Matter How Clean Your Diet, Or... How Much You Exercise, Or... How Many Vitamins You Take, You Can Not Match The Benefits Of Transfer Factor. Let Me Share The Science of This Miracle Molecule With You. http://www.wasap.my/601110057095

Alhamdulillah. Rasa dahaga dan keletihan sepanjang hari berpuasa, terus saja menjadi lega dengan #riovida stix. Lazat & menyegarkan. Whatsapp http://www.wasap.my/601110057095/RS

Selepas breakfast superfruits & nutrastart, pagi pagi lagi dah tak sabar nak pegang reket dan bulu tangkis. Alhamdulillah, Allah berikan nikmat untuk menikmati pagi yang indah ini. #4life #health #family #riovida #nutrastart

"*SEBAB RAMAI AKAK AKAK DAN ABG ABG NAK KURUS NAK SADO SEBELUM HARI RAYA, HURU HARA ProTF DIBUATNYA*" ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜ Permintaan cust memang gila gila melampau, mana tidaknya, produk memang dah terbukti berkesan utk membuang lemak lemak yg dah bertepu dan membina otot. Tak payah nak makan apa apa produk, sejenis dua jenis mahupun tiga jenis. Ambil sahaja ProTF. Nak makan apa pun, makan lah lepas tu. ProTF tetap akan membakar lemak jahat anda. ProTF berperisa coklat dan sgt sgt sedap. Dia punya rasa ditekak mcm smooooottthhh aja bukan mcm protein lain rasa mcm telan pasir. ๐Ÿ™ˆ๐Ÿ™ˆ๐Ÿ™ˆ KESAN YG ANDA PEROLEHI SELEPAS MAKAN ProTF? ๐Ÿ”ฅ Lemak jahat dibakar dengan pantas ๐Ÿ”ฅ Tak payah senam senam teruk ๐Ÿ”ฅ Muscle anda bertambah ๐Ÿ”ฅ Badan memang ringan gila INI KERANA ProTF : ๐Ÿ“Œ Membakar lemak jahat di Organ sehingga 464% berbanding protein whey dipasaran 183% ๐Ÿ“Œ Membakar lemak atas badan 103% berbanding protein whey dipasaran -29% ๐Ÿ“Œ Tidak rasa lapar sehingga 62% berbanding protein whey dipasaran -2% ๐Ÿ“Œ Melindungi muscle breakdown 132% berbanding protein whey dipasaran 8% ๐Ÿ“Œ Meningkatkan pembinaan otot sehingga 74% ๐Ÿ“Œ Meningkatkan sistem imun tubuh sehingga 283% kerana dia adalah protein pertama didunia yg mengandungi Transfer Factor. ProTF telah : โœ” Di Hak Cipta atau Patented โœ” Di Kaji 8 tahun di USA โœ” Halal โœ” Lulus FDA (USA) โœ” Lulus KKM โœ” Lulus HSA (Spore) Utk penghantaran ke rumah, sila whatsapp ๐Ÿ“ฒ๐Ÿ“ฒ๐Ÿ“ฒ๐Ÿ“ฒ http://www.wasap.my/601110057095 http://www.wasap.my/601110057095 http://www.wasap.my/601110057095 #ProTF #protein #proteinshake #kawalberatbadan #abangsado #hydrolyzed